Teknologi og mennesker, et perspektiv

Leste en bra artikkel fra ComputerWorld tidligere i dag, og begynte å fundere litt på forholdet mellom mennesker og teknologi. Det var spesielt ett sitat jeg la merke til:

– Medlemmene ønsker at vi retter oss tydeligere inn på det som skjer i samfunnet, i grenselandet mellom menneske og teknologi. Det vi har brukt mye tid på det siste året er hvordan vi kan aktualisere oss enda mer, og bruke kompetansen utenfor foreningens egne grenser, begynner Cathrine Klouman, leder i Dataforeningen.

Grenselandet mellom menneske og teknologi. Et spennende tema, som får alt for lite fokus i en teknologisentrert bransje. Vi snakker stort sett bare om hva teknologien kan gjøre for oss fagfolk, men ikke hvordan den påvirker den bredere befolkningen.

Les mer

Å skrive tester for å spare tid og penger

Vi har alle vært der. Prosjektet er forsinka, lista over bugs vokser, og hver gang man fikser en feil dukker en gammel en opp igjen!

En frustrerende situasjon, og en mange prosjektledere kan kjenne seg igjen i. Å lede et utviklingsprosjekt er ikke bare en komplisert administrativ utfordring. Det er ikke uten grunn man sier «å lede utviklere er som å gjete katter». Men det er også en teknisk utfordring. Hvordan vet du hvor du skal fokusere? Skal man prioritere fremdrift og akseptere at man påtar seg større og større teknisk gjeld? Eller skal man gå tilbake, re-evaluere tidligere kode, og risikere å havne ennå lengre bak skjema? Det er et dilemma.

Les mer